zaterdag 11 juni 2016

Alaskan Nature

Na 2 volle dagen op zee is het tijd om weer een keer aan wal te gaan. We komen al vroeg aan in Skagway, de meest noordelijke plaats die we aandoen deze cruise. 



De dag begint in ieder geval goed, het zonnetje schijnt en het is vroeg in de ochtend al echt warm. We nemen eerst een ontbijt in Parot Cay waar het nog rustig is en we volop keus van het buffet hebben.


Daarna gaan we op dek 10 kijken hoe verschillende mensen van de boot naar hun excursies gaan. Er stijgen een paar helikopters op en andere mensen stappen in de bus of gaan een fietstocht maken. In de haven zwemt een zeehond die af en toe met zijn koppie boven water komt.



Wij worden om 9 uur verwacht in Diversions op dek 3. 
Netjes op tijd melden wij ons op de afgesproken plek en een kwartiertje later gaan we met de groep van boord. We worden op de kade verwelkomt door Pam, een krasse oude dame die ook nog eens de bus bestuurt. 
Met de bus gaan we naar de haven vanwaar de grote catamaran richting Haines vertrekt. Het is zo'n 40 minuten varen naar Haines. We zitten buiten op het dek, de zon schint en het is warm, welkom in Alaska! 



In Haines staat er weer een bus klaar. Voordat we instappen, kijken we door een telescoop naar een groepje mountain goats die heel hoog op een steile rots staan te grazen.
De twee dames in de bus die ons begeleiden vandaag, zijn biologie docenten. Ze vertellen over de natuur en andere wetenswaardigheden van de omgeving. Als eerste gaan we naar de tuin van een ouder echtpaar. Zij wonen aan het water en hebben hun tuin beschikbaar gesteld voor de tourgroep. Doet u mij ook maar zo'n tuin. Vanuit de tuin zien we ook verschillende bald eagles. 




Als we iets verder rijden met de bus, komen we op een plek waar een bald eagles nest te zien is en natuurlijk weer wat baldies. Nog een stuk verder rijden, komen we bij een meer aan. Hier kunnen we water oppompen om te drinken en als iedereen dat heeft gedaan, gaan we een wandeling door het bos maken. Tijdens de wandeling stoppen we regelmatig als onze docente vertelt over de natuur. 



In een stukje bos met lage begroeiing, zien we de zonnedauw. Dit is een vleesetend plantje.


De wandelingis er kort, na een halfuur zijn we weer terug bij de start en gaan we de bus weer in. 


We rijden terug naar het dorpje Haines en onderweg stoppen we nog 1 keer om naar wat watervogels te kijken. In Haines krijgen we een lunchpakket dat we in een gezellige zaal (not) van de plaatselijke vereniging opeten. Daarna worden we bij de catamaran afgezet want die ligt al klaar om terug naar Skagway te gaan. De jetlag speelt ons parten vandaag, we hebben veel moeite om wakker te blijven. 


In Skagway laten we ons door oude Pam afzetten aan het eind van de straat. Zo kunnen we straat uitlopen richting boot en gelijk wat shoppen. 


Het visitors center is van drijfhout gemaakt.


Er staat ook nog een trein die gebruikt is om de sporen sneeuwvrij te maken. Die hebben ze bij de NS niet nodig! 


Terwijl we terug naar het schip lopen, begint het flink te waaien. Maar ook over deze dag hebben we wat het weer betreft niet te klagen gehad. Het was een mooie warme dag in Alaska.


De Wonder ligt er mooi bij met de besneeuwde bergtoppen op de achtergrond.


Om wat meer in koude Alaska sfeer te komen, pakken we de dekparty van Frozen mee.


En in het frozen thema blijvend, gaan we met onze lichtgevende sneeuwvlok ketting naar het diner.


Omdat we het jullie niet willen onthouden, hier nog wat foodporn:





Moe maar met volle buikjes gaan we snel richting hut en duiken ons bed in. 


Morgen zijn we in Juneau, de hoofdstad van Alaska. Als het weer meewerkt en onze excursie doorgaat, kan het een bijzondere dag gaan worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten