woensdag 8 juni 2016

Een dagje op zee

Vandaag hebben we de hele dag om ons op het schip te vermaken. We zijn weer vroeg wakker en besluiten sportief te doen. Even een stukkie hardlopen op de band.


Na het hardlopen en een douche pakken we een ontbijtje. Niet te veel want we hebben om 11:30 uur een reservering bij Palo voor een brunch.


Het weer is niet slecht maar midden op het water met wind maakt het wel frisjes. Gelukkig zijn er overal dekens te pakken.


Om 9:30 is de eerste presentatie van de naturalist, John Manka. Hij gaat ons vertellen over wat we allemaal kunnen zien in Alaska.


De presentatie is leerzaam en leuk gebracht. Vanmiddag zal er nog een gegeven worden die we ook willen bezoeken. Maar nu eerst naar Palo.


Bij Palo aangekomen, blijken we helemaal in de vakantie stemming te zijn! De reservering was namelijk niet voor vandaag maar pas voor zondag......
Gelukkig was het geen probleem om ons toch nog van een tafel en server te voorzien. Eigenlijk hadden we de reservering ook liever op deze dag gehad maar dat was online niet meer mogelijk (wist ik mij later opeens weer te herinneren). Niet expres gedaan maar nu toch de reservering die we wilde.


Het eten was weer super lekker en er was veel te veel om uit te kiezen (dus hebben we maar veel genomen).




Na Palo en even uitbuiken, zijn we naar de tweede presentatie van John Manka gegaan. Deze ging over Whales en andere dieren.


Het geleerde brengen we gelijk in de praktijk en de eerste whales zijn gespot. Niet echt spectaculaire beelden maar we hebben ze gezien!


Achter op het dek genieten we in het zonnetje van de prachtige omgeving.

 
Vanavond is het formal night. Dat betekent dat we ons uitdossen voor het diner.


Om de foodporn een beetje te beperken vandaag alleen een foto van de voorkant van de menukaart. 


En een raadseltje van de server: de giraffe kan je de andere kant op laten kijken door 1 krijtje te verplaatsen. Welke?


We vallen tijdens het eten bijna in slaap en zijn blij als we naar ons bedje kunnen. Dino staat al op ons te wachten.


Morgen gaan we naar Tracy Arm (or not). Dat beloofd ook weer een prachtige dag te worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten