zaterdag 11 juni 2016

Tracy Arm or Not

Vandaag (en dat is woensdag 8 juni) gaan we door een prachtig fjord varen, Tracy Arm. Er is alleen 1 probleem, er ligt een beetje veel ijs in het fjord. Zoveel ijs dat het voor de Wonder niet goed is om er door te varen. De kapitein maakt dan ook de beslissing om Tracy Arm te laten voor wat het is en het Endicot fjord in te varen. Ook mooi masr blijkbaar niet zo indrukwekkend als Tracy Arm. We zullen het gaan zien, vergelijken kunnen we toch niet. En ook in Endicot is de gletsjer uiteindelijk goed te zien dus die hoeven we ook niet te missen. We kleden ons warm aan, niet omdat het heel erg koud is maar als je de hele dag buiten op het dek bent en ijsschotsen voorbij ziet drijven wordt het uiteindelijk toch wel fris. En als de wind opzet, daalt de gevoelstemperatuur ook behoorlijk.

Dus goed voorbereid staan we klaar:


We treffen het echt met het weer. Het is zelfs goed te doen om de prachtige scenery vanaf de ligstoelen te bewonderen.


Onze eerste ijsberg drijft voorbij.


Er volgen er veel meer. Dit is bij de ingang van Tracy Arm. We snappen nu ook waarom we de andere afslag nemen.


 Onderweg passeren we de mooiste plaatjes. Bergen, sneeuw, bos, watervallen en gletsjers.


Donald is ook goed gekleed op het weer!


De crew loopt rond met warme chocolademelk en broodkommen met erwtensoep.


Die prima smaakt. 




Op een van de ijsschotsen worden de eerste zeehonden gespot. Mijn camera is niet zo goed maar we hebben foto's van Hen waarop ze recht in de lens kijken!




Dan komen we bij de gletsjes aan. De kapitein zorgt er voor dat we genoeg tijd hebben om van elke kant van het schip de gletsjer te zien. Je voelt nu ook de koude wind van het ijs. Op de ijsschotsen voor de gletsjer zien we ook weer zeehonden.


Het was ook mogelijk om een excursie te boeken om met een kleinere boot dicht langs de gletsjer te varen.


Als we weer wegvaren genieten we nog van de plaatjes die voorbij komen. Mickey staat klaar om zijn show in een van de restaurants te geven en zwaait nog naar ons.



Wij hebben om 20:15 het diner in Triton. Voor de liefhebbers dit keer alleen foto's van het voorgerecht en het nagerecht.




Op bed zit deze creatie klaar.


Het was een mooie dag met echt heel mooi weer! Morgen gaan we aan wal in Skagway.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten